Djoković a jeho protihráč vyhnali diváky ze zápasu domů. Jaký k tomu měli důvod?

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Novak Djokovic podani
Zdroj: Shutterstock

Diváci duelu Djoković – Berrettini dostali příkaz opustit tribuny ve 22:45, tedy uprostřed zápasu v rámci turnaje French Open. Lidé protestovali a odmítali odejít. Hráči tak museli opustit hřiště a na kurt se vrátili až poté, co odešel poslední divák.

Během French Open nastal chaos. Fanoušci středečního duelu protestovali poté, co dostali nařízení opustit tribuny a odejít domů. Důvodem byla blížící se vládou nařízená večerka.

Zápas měl skončit včas

Fanoušci mohli poprvé po zrušení zákazu vycházení usednout na tribuny večerního duelu na French Open, který měl probíhat od 21:00 do 23:00. Zápas dokonce začal dřív, aby byla větší pravděpodobnost, že jej hráči stihnou dokončit před nařízenou večerkou.

Zpočátku to vypadalo, že se zápas podaří dohrát včas, jelikož Srb Novak Djoković vyhrál první dva sety. Třetí se ale podařilo získat Matteovi Berrettinimu, a tak se vítězství Djokoviće oddálilo a zápas se prodloužil.

Fanoušci bučeli a skandovali

Právě proto se nestihlo skončit do jedenácté hodiny. Fanoušci začali protestně bučet, když poté, co vytvořili parádní atmosféru, jim bylo přikázáno, aby odešli.

Všech 5 000 fanoušků tedy mělo opustit stadion, na němž zápas probíhal, ve tři čtvrtě na jedenáct. Mnozí z nich se ale odmítali zvednout, bučeli a skandovali, že za zápas zaplatili, a tak zůstanou až do konce. Někteří z nich se navíc posmívali těm, kteří stadion poslušně opouštěli.

Hráči museli odejít z kurtu

Ve 22:55 oba hráči z kurtu odešli, aby protestující přiměli odejít.

Trvalo bezmála dvacet minut, než se podařilo všechny diváky vyvést ven. Teprve poté se hráči na kurt vrátili a dohráli zbytek zápasu ve virtuálním tichu.

První dva sety vyhrál s přehledem Srb Novak Djoković. Ve třetím šel však Ital Berrettini do sebe a Djokoviće porazil. Djoković se tedy dostal pod tlak, ale drama bylo ukončeno právě ve chvíli, kdy Djokovič vedl ve čtvrtém setu 3:2 a diváci měli odejít. Čtvrtý set nakonec Djoković vyhrál, když odrazil strhující úder Berrettiniho.

Zápas Srb vyhrál v poměru 6:3, 6:2, 6:7, 7:5, a zajistil si tak semifinále s obhájcem titulu Rafaelem Nadalem.

Zdroj: Daily Mail

Autor: Julie Bordášová



Související články