Kvitová svou dobrou náladu ukazuje jinak než ostatní. Po internetu kolují její akrobatické kousky

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
petra kvitova vitez
Zdroj: Profimedia

Petra Kvitová dorazila na kurty Roland Garros ve skvělé náladě. Na druhý grandslam své sezony přijela s úsměvem na rtech a ukázala okolí taneček i gymnastické kousky, které poté zveřejnila na svém instagramu.

Fanoušků se mimo jiné ptala, jestli se může stát gymnastkou. Její příznivci ale procentuálně dosáhli téměř shody – 52 procent jich radilo změnit sport, protože to Kvitové jde, ale 48 procent se vyjádřilo, aby zůstala u tenisu.

Na turnaji Roland Garros je jako nasazená jedenáctka

V prvním kolem Roland Garros se Kvitová na kurtu setkala s belgickou kvalifikantkou Greetje Minnenovou. S tou se na kurtu potkala již na začátku Australian Open, kdy ji porazila. Poslední květnovou neděli ale na kurtu musela o postup bojovat.

Belgická tenistka už měla na raketě postup, první set ovládla 7:6, ten druhý si ale vzala na poslední chvíli česká wimbledonská šampionka. Ve třetím už své soupeřce nedala šanci a za 2 hodiny a 16 minut získala zápas 6:7, 7:6 a 6:1.

Pro iSport.cz Petra Kvitová řekla, že tenis hraje už dlouho, ale pořád s vášní. „Hledám cesty, jak nabourat rutinu, snažím se dělat věci jinak a chci být i dál konkurenceschopná,“ říká Kvitová. V Paříži se bude snažit vylepšit loňský výsledek, kdy skončila v semifinále.

Na turnaji hrozí Ósakaové vyloučení

Slavná japonská tenistka před pár dny oznámila, že se nebude zúčastňovat tiskových konferencí, které jsou povinné pro hráče po každém zápase. Dostala pokutu 15 000 dolarů, navíc jí hrozí vyloučení nejen z turnaje, ale nemusí si zahrát ani žádné další.

S jejím postojem mnoho jejích kolegů nesouhlasí. Podle nich by měla mít stejné podmínky jako ostatní sportovci, protože jednání s médii patří do jejich profese stejně jako samotný sport. Ósakaová porazila v prvním kole Patricií Marií Tigovou z Rumunska 6:4, 7:6.

Kromě Kvitové postoupily i další Češky. V derby mezi Bouzkovou a Siniakovou nakonec zvítězila po třech setech starší Siniaková, která krajanku porazila 6:0, 6:4 a 2:6. Na turnaji ale skončil jediný český muž, Jiří Veselý.

Ten nestačil na Chačanovova, kterému chtěl oplatit porážku, ale nepodařilo se. Z kurtu odcházel s výsledkem 1:6, 2:6 a 3:6 a kromě něj skončil na French Open také favorit Dominic Thiem. Pondělním dopolednem začíná další program Roland Garros, kdy se představí i české tenistky Martincová a Vondroušová.

Autor: Raina Tomanová



Související články